Fitness

Show_%ce%91%ce%b8%ce%bb%ce%b7%ce%b8%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%cf%87%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%8d%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82
Fitness

Faceți sport… dansând!

Căutați ceva nou care vă va bulversa și vă va păstra treaz interesul pentru gimnastică și sport? V-ați plictisit de step și de aerobic? Ce ați spune de puțin fitness oriental, bolywood sau zumba? Orice ați alege, un lucru este sigur: într-un timp scurt veți obține un corp bine lucrat și veți dobândi în același timp abilități unice de dans.  Mișcați-vă, deci, corpul pe ritmuri cubaneze și orientale și ardeți până la 1.000 de calorii ... pe oră!
Zumba este noua modă care a luat cu asalt sălile de fitness și școlile de dans din întreaga lume. Este vorba despre un program de dans și gimnastică cu elemente latino, care a fost creat de coregraful Alberto "Beto" Perez în anii '90.  Ce o face atât de specială? Practic, Zumba are câte puțin din toate: salsa, merengue, reggaeton, samba, hip-hop, cha cha, flamenco dar și … dans din buric! Se spune că Beto ar fi uitat acasă casetele pe care le folosea la cursul de aerobic al cărui instructor era și astfel ar fi folosit casetele pe care le-a găsit la îndemână în autoturismul său, improvizând. După marele succes de care s-a bucurat în Columbia, a luat programul cu el și în SUA în 1999.
În ultimii ani, Zumba a dobândit mulți fani și în țara noastră.  Asta deoarece, dincolo de distracție, este un exercițiu fizic eficient care antrenează întregul corp. În esență, este vorba despre un program de exerciții aerobice în grup, care include ritmuri latino și mișcări ușoare de dans. Pentru cei mai mulți dintre noi, gimnastica constituie «o corvoadă». Dacă veți încerca Zumba, sigur vă veți schimba părerea.  Nu puțini sunt aceia care, la sfârșitul cursului, se simt atât de entuziasmați încât de abia îl așteaptă pe următorul.  Alții au declarat că aceste ritmuri «frenetice» le ridică moralul și buna dispoziție!

Tipurile de Zumba
Muzica este elementul cheie în cursurile de dans Zumba. Include sesiuni de antrenament, în care ritmurile lente alternează cu cele rapide. Există mai multe tipuri de Zumba pe care le oferă sălile de sport:
• Zumba Gold: Folosind bazele de  Zumba, modifică mișcările și ritmul astfel încât să răspundă nevoilor adulților activi.  Elementele principale de Zumba, adică ritmurile latino, salsa, cumbia și reggaeton continuă să fie utilizate la curs, cu mișcări ușoare, creând o experiență revigorantă  și distractivă.
• Zumba Toning: Acest tip combină exerciții de sculpting și gimnastică cardiovasculară cu mișcările de Zumba.  Scopul este arderea caloriilor și întărirea organismului.
• Aqua Zumba: Se aseamănă cu aerobicul în apă și oferă un antrenament revigorant. Acest tip de Zumba este potrivit pentru persoane de toate vârstele. Combinând mișcările din dansul Zumba cu exercițiile fizice obișnuite în apă, oferă un antrenament cardiovascular sigur care fascinează.
• Zumba in the Circuit: Durează numai 30 de minute și include coregrafie pe ritmuri latino, combinată cu antrenament ciclic și exerciții de rezistență.    Stimulați-vă metabolismul și deveniți mai puternici, grație beneficiilor antrenamentului ciclic.

Dans din buric și….adio burtă!
Nu este deloc întâmplător faptul că celebra cântăreață Shakira are unul dintre cele mai bine lucrate abdomene din showbiz. Dansul oriental ne este, în mare, cunoscut, deoarece aproape toate ne-am mișcat pe ritmurile sale. Este un dans foarte erotic, dar adevărul este că învățarea corectă a dansului oriental este destul de dificilă. Este nevoie de tehnică corectă și se bazează pe reguli stricte.Răsplata pentru truda depusă este un abdomen plat și o talie elegantă.
În ultimul timp, acest tip de antrenament numără din ce în ce mai multe admiratoare. De ce? Deoarece prin intermediul senzualității și feminității este antrenat tot corpul și se consolidează mai multe grupe de mușchi, cum ar fi bicepșii și tricepșii de la brațe ca urmare a mișcărilor cunoscute sub numele de       snakes (șerpi), mușchii cvadriceps de la picioare de la mișcările shimmies, mușchii abdominali de la mișcările camels, mușchii taliei, precum și șoldurile. Instructorii care se ocupă cu respectivul tip de dans menționează că prin dansul oriental se activează și  «chakrele», centrii energetici situați de-a lungul corpului nostru și care sunt responsabili pentru sănătatea fizică și mentală.  Se adresează tuturor vârstelor, deoarece temperamentul mediteranean pe care îl exprimă respectivul dans nu are vârstă!

Parfum de India…
Dansul de tip Bollywood este o modă relativ nouă, pe care o respectă cu sfințenie multe grecoaice! Într-adevăr, tot mai multe femei se lasă seduse de ritmurile indiene. Este vorba de un dans foarte distractiv, plin de lumină, bucurie și arome indiene. Termenul Bollywood denumește industria cinematografică indiană și provine din cuvintele Bo-mbay și H-ollywood.
În filmele vechi de la Bollywood, dansul se baza exclusiv pe dansul clasic indian Bharata Natyam și Katak și pe alte dansuri tradiționale din India. În producțiile moderne ale industriei Bollywood, dansul indian este combinat cu elemente din dansul contemporan (hip hop, jazz, latino etc.), acest lucru fiind ceea ce, în esență, îl face să iasă în evidență astăzi.  Chiar dacă are și părțile sale dificile, este un dans foarte vesel și plăcut, ritmurile sale deosebite generând emoții frumoase.
Bollywoodul începe să dobândească un renume deosebit în țara noastră. De aceea, nu vă mirați dacă este deja un curs de bază în programul multor școli de dans, dar și săli de fitness ...